Kyckling- och skinkgratäng med selleri

Kyckling- och skinkgratäng med selleri
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling- och skinkgratäng med selleri

11 ingredienser

Lättlagat med kyckling. Förbered och gratinera i ugnen i sista stund. Kokt råris är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kyckling, i strimlor
  • 300 g rökt skinka
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förp crème fraîche, 2 dl
  • vitpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1,5 dl ost, riven

Till servering

  • sallad
  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär kyckling och skinka i strimlor.
  3. Lägg strimlorna i en ugnssäker form.
  4. Tärna sellerin och strimla paprikan.
  5. Lägg på köttet.
  6. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
  7. Riv osten grovt.
  8. Riv osten grovt.
  9. Blanda samman crème fraiche och vin.
  10. Häll blandningen över köttet i formen.
  11. Strö över riven ost. Hit kan rätten förberedas.
  12. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.