Kyckling med vitlöksfräst broccoli och mandlar

NYHET
koket.se
Kyckling med vitlöksfräst broccoli och mandlar
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Kyckling med vitlöksfräst broccoli och mandlar

16 ingredienser

40 min

En variant på den italienska klassikern saltimbocca med kyckling istället för kalv som i originalrätten. Kycklingfilé får här god smak av både prosciutto och salvia och serveras med vitlöksfräst broccoli och rostade mandlar. Snabbt, enkelt och festligt!

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 15-20 blad färsk salvia
  • olivolja, att steka i
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 500 g broccoli
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl sötmandel, skalade salta (gärna marcona)
  • olivolja, att steka i
  • parmesanost, att riva över
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • salvia
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Dela varje filé på längden så att det blir två tunna filéer av varje filé. Salta och peppra båda sidor.
  2. Lägg ut salviablad på varje filé och toppa med en skiva parmaskinka. Fäst ihop med en tandpetare.
  3. Bryn på filéerna i olivolja i en stekpanna i ett par minuter per sida.
  4. Häll vin och kycklingfond i pannan. Sänk värmen och låt kycklingen eftersteka i pannan några minuter.
  5. Skär broccolin i buketter, skala stammen och skär den i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  6. Fräs broccolin i olja i en stekpanna några minuter. Tillsätt chili och vitlök och låt den fräsa med. Salta och peppra.
  7. Hacka mandeln. Strö mandeln över broccolin.
  8. Servera kycklingen med skysåsen från pannan och den vitlöksfrästa broccolin.