Kyckling med västerbottenpesto och pasta

Kyckling med västerbottenpesto och pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling med västerbottenpesto och pasta

11 ingredienser

I originalreceptet för pesto ingår pinjenötter och parmesanost. Vi har bytt ut dem mot rostade kärnor av solrosfrön och västerbottensost.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingkött benfritt
  • olivolja, att steka i
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port pasta

Pesto:

  • 2 krukor färsk oregano
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 100 g kärnor av solrosfrö

Till servering:

  • ost, riven

Gör så här

  1. Pest: Rosta solroskärnorna i torr stekpanna några minuter. Hacka dem sedan. Riv av bladen från oreganokvistarna och hacka bladen fint. Riv osten och skala vitlöksklyftan. Stöt solroskärnor, oregano och ost i en mortel. Flytta över i en bunke. Pressa ner vitlöken och tillsätt oljan, lite i taget och rör tills allt är väl blandat. Du kan annars köra peston i mixer.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet genom durkslag.
  3. Skär kycklingköttet i 1 cm- tärningar. Stek dem i olivolja på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda den avrunna pastan med kycklingköttet och peston. Servera med riven ost.