• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kyckling med ajvar och fetaost

5 röster
20 m
4
Kyckling med ajvar och fetaost
Foto: Jenny Finn
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 2 dl ajvar relish
  • 1,5-2 dl grädde
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 150 g fetaost
  • oregano
  • persilja

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre avlånga bitar.
  2. Stek dem runtom i smör i en stekpanna/gryta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt ajvar, grädde, honung, vitlök och blanda.
  4. Smula ner hälften av fetaosten. Krydda med oregano. Låt puttra några minuter tills kycklingen är riktigt klar.
  5. Ta av från plattan och smula på resten av fetaosten samt krydda med persilja precis innan servering.
  6. Servera med ugnsrostad potatis, ris eller pasta. Och en god sallad så klart.
  7. Smaklig spis!
6 maj 2020