Kyckling med ajvar och fetaost
Kyckling med ajvar och fetaost
11 ingredienser
20 m
"Jag älskar ajvar och i den här kycklingrätten blir det så krämigt och gott. Tillsammans med fetaost blir det ännu godare." /Jenny Finn
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- smör (att steka i)
- salt
- svartpeppar (från kvarn)
- 2 dl ajvar relish
- 1,5-2 dl grädde
- 2 tsk flytande honung
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 150 g fetaost
- oregano
- persilja
Gör så här
- Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre avlånga bitar.
- Stek dem runtom i smör i en stekpanna/gryta. Salta och peppra.
- Tillsätt ajvar, grädde, honung, vitlök och blanda.
- Smula ner hälften av fetaosten. Krydda med oregano. Låt puttra några minuter tills kycklingen är riktigt klar.
- Ta av från plattan och smula på resten av fetaosten samt krydda med persilja precis innan servering.
- Servera med ugnsrostad potatis, ris eller pasta. Och en god sallad så klart.
- Smaklig spis!