• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kyckling med ajvar och fetaost

Kyckling med ajvar och fetaost
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Kyckling med ajvar och fetaost

7 steg att laga

11 ingredienser

20 m

"Jag älskar ajvar och i den här kycklingrätten blir det så krämigt och gott. Tillsammans med fetaost blir det ännu godare." /Jenny Finn

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 2 dl ajvar relish
  • 1,5-2 dl grädde
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 150 g fetaost
  • oregano
  • persilja

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre avlånga bitar.
  2. Stek dem runtom i smör i en stekpanna/gryta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt ajvar, grädde, honung, vitlök och blanda.
  4. Smula ner hälften av fetaosten. Krydda med oregano. Låt puttra några minuter tills kycklingen är riktigt klar.
  5. Ta av från plattan och smula på resten av fetaosten samt krydda med persilja precis innan servering.
  6. Servera med ugnsrostad potatis, ris eller pasta. Och en god sallad så klart.
  7. Smaklig spis!