• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kyckling massaman

Kyckling massaman
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kyckling massaman

4 steg att laga

13 ingredienser

1 h

Otroligt god kyckling i ugn tillagad på enklast möjliga vis. Kokosmjölk, currypaste och jordnötter ger smak åt den här rätten som sköter sig själv i ugnen. 

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, gärna med skinn
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 0,5 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 6 fasta potatisar, stora tärningar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 klyfta vitlök, skivade
  • 400 ml burk kokosmjölk
  • 1,5 dl jordnötssmör, crunchy
  • 1 dl fisksås
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka thaibasilika (eller koriander)
  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda kyckling, currypasta och kryddor i en ugnsform. Lägg kycklingen med skinnet uppåt.
  3. Lägg i potatis, lök och vitlök i formen. Vispa ihop jordnötssmör, kokosmjölk, vatten och fisksås. Häll över formen. Undvik att hälla på kycklingskinnet, då får det fin färg i ugnen. Baka i ugnen ca 1 timme.
  4. Servera med ris och thaibasilika.