Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept

21 röster
45 min
4
Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept
Foto: TV4

Kyckling Kiev - en kycklingrätt från Ukraina bestående av kycklingfilé fylld med ett vitlöks och persiljesmör, panerad i ägg och ströbröd och avslutningsvis brynt i rikligt med smör och olja. Till den krispiga kycklingen serverar Tom lättkokta grönsaker och en syrlig yoghurtsås. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

kyckling

  • 4 kycklingbröst, utan skinn
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka bladpersilja
  • salt
  • peppar

Till panering

  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl ströbröd
  • olja och smör till stekning

Kokta grönsaker

  • 400 g kålrabbi
  • 400 g spetskål
  • 10 rädisor
  • olivolja

Citronyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 citron, zesten
  • salt

Garnering

  • 1 knippe körvel
  • 0,5 citron, zesten
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smör
    Blanda ihop smör, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt. Fyll en spritspåse med smöret och klicka ut långa "rullar" (15 cm) på en plåt/form. Ställ i frysen i ca 5 minuter så dom stelnar. 

  2. Grönsaker
    Skala kålrabbin och skär den och spetskålen i mindre bitar. Koka kålrabbin mjuka i saltat vatten. Ta upp med hålslev och koka spetskålen mjuka i samma vatten. Lägg båda grönsakerna i ett durkslag och kyl ner dem med kallt vatten. Tillsätt kvartade rädisor vid servering och toppa upp med olivolja, smaka av med salt.
  3. Kyckling
    Gör en ficka i varje bröst och tryck in smöret. Panera först i vispat ägg sedan vetemjöl och sist ströbröd. Bryn länge i olja och smör på medelvärme tills den är klar i mitten (72 grader). Använd stektermometer, stick då i kycklingen inte smöret.
  4. Citronyoghurt
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  5. Servering
    Lägg grönsakerna i botten och ringla över yoghurten. Placera kycklingen ovanpå. Toppa med körvel, citronzest och svartpeppar.
4 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...