Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept

koket.se
Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept

21 ingredienser

45 min

Kyckling Kiev - en kycklingrätt från Ukraina bestående av kycklingfilé fylld med ett vitlöks och persiljesmör, panerad i ägg och ströbröd och avslutningsvis brynt i rikligt med smör och olja. Till den krispiga kycklingen serverar Tom lättkokta grönsaker och en syrlig yoghurtsås.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

kyckling

  • 4 kycklingbröst, utan skinn
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • salt
  • peppar

Till panering

  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl ströbröd
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

grönsaker, kokta

  • 400 g kålrabbi
  • 400 g spetskål
  • 10 rädisor
  • olivolja

citronyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 citron, zesten
  • salt

Garnering

  • 1 knippe körvel
  • 0,5 citron, zesten
  • svartpeppar

Gör så här

Smör

  1. Blanda ihop smör, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt. Fyll en spritspåse med smöret och klicka ut långa "rullar" (15 cm) på en plåt/form. Ställ i frysen i ca 5 minuter så dom stelnar.

Grönsaker

  1. Skala kålrabbin och skär den och spetskålen i mindre bitar. Koka kålrabbin mjuka i saltat vatten. Ta upp med hålslev och koka spetskålen mjuka i samma vatten. Lägg båda grönsakerna i ett durkslag och kyl ner dem med kallt vatten. Tillsätt kvartade rädisor vid servering och toppa upp med olivolja, smaka av med salt.

Kyckling

  1. Gör en ficka i varje bröst och tryck in smöret. Panera först i vispat ägg sedan vetemjöl och sist ströbröd. Bryn länge i olja och smör på medelvärme tills den är klar i mitten (72 grader). Använd stektermometer, stick då i kycklingen inte smöret.

Citronyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg grönsakerna i botten och ringla över yoghurten. Placera kycklingen ovanpå. Toppa med körvel, citronzest och svartpeppar.