• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kyckling i ugn med persiljesallad

kyckling med persiljesallad
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kyckling i ugn med persiljesallad

9 steg att laga

14 ingredienser

40 min

Saftig och kryddig kyckling med smak av Mellanöstern-kryddan sumak serveras med en härlig, fräsch persiljesallad! Perfekt enkel vardagsmiddag som tillagas i ugnen. 

Ingredienser

4 portioner

Kycklingen

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk sumak
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • olja, till stekning

Persiljesallad

  • 2 dl kokt bulgur (grovkornig)
  • 250 g färsk bladpersilja
  • 1 knippe dill
  • 2 rödlökar
  • 2 msk sumak
  • 1-2 citroner
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp bulgur och låt svalna.
  2. Värm ugnen till 250°.
  3. Blanda ihop kryddor, olivolja och citron till kycklingen. Pensla in kryddblandningen i kycklingfiléerna.
  4. Hetta upp olja och stek kycklingen på hög värme ca 3-4 min på varje sida, salta och peppra.
  5. Lägg kyckling i ugnsform eller använd stekpannan om den klarar ugn, ta in mitt i ugn, sänk värmen till 200° och tillaga ca 15 min, tills kycklingfiléen har en innertempretatur på 72°.
  6. Ta ut från ugnen och täck med folie och låt vila i 10 min.
  7. Skär löken i tunna strimlor.
  8. Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan.
  9. Finhacka dill och persilja. Blanda sedan ihop bulgur, lök, persilja, dill, salt och citron.