Kyckling grillmix

Kyckling grillmix

22 ingredienser

45 min

En generös måltid inspirerad av det libanesiska köket där alla plockar det man gillar bäst.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga grillmix

Lönneberga tipsar!

Förnya din grillning med en färdigkryddad grillmixblandning på kycklingspett och kycklingben

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Grillmix (á 620 g)
  • 4 libabröd (Rosmarinolja)

Myntabulgur

  • 2 dl bulgur
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl mynta, hackad
  • salt

Syrad rödlökssallad

  • 1 rödlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk persilja, hackad
  • salt

Paprikahummus

  • 1-2 klyftor vitlök
  • 500 g kikärtor, kokta
  • 0,5 dl tahinipasta (sesampasta)
  • 200 g rostad paprika på burk
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Vitlöksyoghurt

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt

Gör så här

Myntabulgur:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna och rör sedan ihop med citronsaft, olivolja och mynta. Smaka av med salt.

Syrad rödlökssallad:

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft, persilja och en nypa salt.

Paprikahummus:

  1. Riv vitlök och mixa samtliga ingredienser till hummusen. Smaka av med salt.

Vitlöksyoghurt:

  1. Riv vitlöken och blanda ihop ingredienserna. Ställ svalt till servering.

Kyckling:

  1. Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Grilla även bröden någon minut på slutet.

Servering:

  1. Servera kyckling och bröd med alla goda tillbehör i skålar och låt alla bygga sin perfekta tallrik.
TIPS!
Fler tips!
Summer rolls med grillad kyckling och jordnötsdipp

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer