Kyckling Francese
Kyckling Francese
15 ingredienser
30 m
Panerad kyckling med stekt citron och krämig sås är en rätt som snabbt kan bli familjens nya favoritmiddag. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 8.
Ingredienser
Kyckling
- 50 ml olivolja
- 2 kycklingfiléer
- 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 25 g parmesanost, finriven
- 1 citron, skalet
Sås
- 2 citroner (saften från 1 och 1 i skivor)
- 25 g smör
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 125 ml vitt vin
- 125 ml grädde
- 125 ml kycklingfond
- havssalt
- malen svartpeppar
Servering
- 0,5 dl persilja, hackad
Gör så här
Kyckling
- Dela varje kycklingfilé på hälften tvärs över mitten, längs med filéen.
- Blanda mjölet med salt och peppar i en bred skål.
- Blanda ägg, parmesanost och citronskal i en annan skål.
- Hetta upp några matskedar olivolja i en stor panna på medelvärme.
- Vänd kyckling i mjölblandningen och sedan i äggblandningen.
- Stek kycklingen i omgångar i den heta pannan. Stek i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene, lägg åt sidan på hushållspapper.
- Häll av lite av oljan från pannan och ställ tillbaka den på värmen.
Sås
- Stek citronskivorna tills de är mjuka, ca 2 minuter på varje sida. Ställ åt sidan med kycklingen.
- Använd samma panna för att smält smöret och fräsa vitlöken i 1 minut.
- Tillsätt citronsaft och vin. Låt det reducera, ca 2–3 minuter.
- Rör ner grädden och kycklingfonden. Låt koka i ytterligare 3–4 minuter tills såsen är tjock och krämig. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.
Servering
- Lägg upp kycklingen på en tallrik och häll den heta såsen över kycklingen. Garnera med persilja och servera.