Panerad kyckling med stekt citron och krämig sås är en rätt som snabbt kan bli familjens nya favoritmiddag. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 8.
Dela varje kycklingfilé på hälften tvärs över mitten, längs med filéen.
Blanda mjölet med salt och peppar i en bred skål.
Blanda ägg, parmesanost och citronskal i en annan skål.
Hetta upp några matskedar olivolja i en stor panna på medelvärme.
Vänd kyckling i mjölblandningen och sedan i äggblandningen.
Stek kycklingen i omgångar i den heta pannan. Stek i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene, lägg åt sidan på hushållspapper.
Häll av lite av oljan från pannan och ställ tillbaka den på värmen.
Sås
Stek citronskivorna tills de är mjuka, ca 2 minuter på varje sida. Ställ åt sidan med kycklingen.
Använd samma panna för att smält smöret och fräsa vitlöken i 1 minut.
Tillsätt citronsaft och vin. Låt det reducera, ca 2–3 minuter.
Rör ner grädden och kycklingfonden. Låt koka i ytterligare 3–4 minuter tills såsen är tjock och krämig. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.
Servering
Lägg upp kycklingen på en tallrik och häll den heta såsen över kycklingen. Garnera med persilja och servera.