Kuvertbröd med insekter

Kuvertbröd med insekter
Foto: TV4

Sugen på att äta insekter? Baka Johan Sörbergs kuvertbröd där insekterna blandas in i degen.

17 oktober 2017

Du behöver

Fördeg

  • 250 g vatten
  • 350 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 5 g salt

Bortgörning

  • 250 g vatten
  • 350 g vetemjöl
  • 20 g jäst
  • 10 g salt
  • 50-100 g insekter (eller efter smak)

Gör så här

  1. Gör fördegen och låt den stå i kylen över natten.
  2. Blanda ner ingredienserna till bortgöringen i fördegen och låt vila i 30 minuter.
  3. Forma kuvertbröd, låt jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  4. Grädda på 250 grader, ca 10-15 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept