Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök

POPULÄRT
Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök

12 ingredienser

Servera morötterna med den picklade löken som en egen rätt eller del av en buffé.

Ingredienser

Morötter

  • 50 g smör
  • 500 g morot
  • 1 msk kummin
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 dl ost (mozzarella, parmesan, getost, fetaost det du gillar och har hemma)

Citronpicklad lök

  • 1 silverlök
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt. Häll det brynta smöret i en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala morötterna och dela dem i stavar. Lägg morötterna i formen med smör. Strö över kummin, fänkål och salt.
  4. Baka i ugnen i 25 minuter, tillsätt nötter och ost och baka 5 minuter till.

Citronpicklad lök

  1. Koka upp socker, ättika, vatten och skalet från citronen. Skiva silverlöken så tunt du kan. Ta lagen av värmen och lägg i löken och pressa i citronsaften. Låt dra minst 20 minuter, gärna i kylskåp över natten.