Kua kling - torr thai curry

13 röster
20 m
4
Kua kling - torr thai curry
Foto: TV4

En enkel och smakrik curry med fläskfärs är alltid en vinnande rätt. Servera med ris och rätten är komplett!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk rapsolja (neutral)
  • 2-4 msk currypasta (röd, gärna hemgjord)
  • 400 g fläskfärs
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 cm färsk gurkmeja (eller 1 tsk torkad)
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 2 msk fisksås
  • 4 limeblad, strimlade
  • 2 dl thaibasilika, plockad
  • 1 limefrukt, pressad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hetta upp en wok med olja och tillsätt currypasta. Låt steka någon minut.
  2. Tillsätt färs, lök, gurkmeja och citrongräs och stek på medelvärme tills färsen känns torr.
  3. Blanda i fisksås och kaffirlimeblad.
  4. Vänd in basilikablad och pressa över lime. Servera gärna med ris.

Laddar fler recept...