Kua kling - torr thai curry

Kua kling - torr thai curry
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kua kling - torr thai curry

11 ingredienser

20 m

En enkel och smakrik curry med fläskfärs är alltid en vinnande rätt. Servera med ris och rätten är komplett!

Ingredienser

portioner
  • 3 msk rapsolja (neutral)
  • 2-4 msk currypasta (röd, gärna hemgjord)
  • 400 g fläskfärs
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 cm färsk gurkmeja (eller 1 tsk torkad)
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 2 msk fisksås
  • 4 limeblad, strimlade
  • 2 dl thaibasilika, plockad
  • 1 limefrukt, pressad

Gör så här

  1. Hetta upp en wok med olja och tillsätt currypasta. Låt steka någon minut.
  2. Tillsätt färs, lök, gurkmeja och citrongräs och stek på medelvärme tills färsen känns torr.
  3. Blanda i fisksås och kaffirlimeblad.
  4. Vänd in basilikablad och pressa över lime. Servera gärna med ris.