Kua kling - torr thai curry

14 röster
20 m
4
Kua kling - torr thai curry
Foto: TV4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk rapsolja (neutral)
  • 2-4 msk currypasta (röd, gärna hemgjord)
  • 400 g fläskfärs
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 cm färsk gurkmeja (eller 1 tsk torkad)
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 2 msk fisksås
  • 4 limeblad, strimlade
  • 2 dl thaibasilika, plockad
  • 1 limefrukt, pressad

Gör så här

  1. Hetta upp en wok med olja och tillsätt currypasta. Låt steka någon minut.
  2. Tillsätt färs, lök, gurkmeja och citrongräs och stek på medelvärme tills färsen känns torr.
  3. Blanda i fisksås och kaffirlimeblad.
  4. Vänd in basilikablad och pressa över lime. Servera gärna med ris.
18 januari 2020