Kryddigt fläsk med jordnötssmör
Kryddigt fläsk med jordnötssmör
17 ingredienser
40 m
En rik och krämig satay som bygger på en favoritingrediens i skafferiet, nämligen jordnötssmör. Den här rätten fungerar även otroligt bra med kycklinglårkött. Om du inte hittar kecap manis så ersätt det med 1 msk mörk sojasås och lite farinsocker efter smak. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 8.
Ingredienser
- 2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja)
- 500 g fläskfilé, tärnad
- 1 lök, tunt skivad
- 3 klyftor vitlök, tunt skivade
- 3 cm färsk ingefära, skalad och riven
- 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad
- 4 msk crunchy jordnötssmör
- 1 msk ketjap manis
- 2 msk soja
- 2 tsk fisksås
- 400 ml kokosmjölk
- 200 g babyspenat
Servering
- risnudlar
- 1 limefrukt, saften
- 1 dl jordnötter, hackade
- 0,5 dl korianderblad
- 1 chilifrukt, hackad
Gör så här
- Hetta upp oljan i en panna på hög värme och tillsätt det tärnade fläsket. Stek tills det är brynt överallt. Ta bort fläsket från pannan och ställ åt sidan
- Fräs löken i 6 minuter tills den börjar mjukna och få färg. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och fräs ytterligare ett par minuter tills det är aromatiskt.
- Lägg tillbaka fläsket i pannan och tillsätt sedan jordnötssmör, ketjap manis, soja, fisksås och kokosmjölk.
- Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda försiktigt i 20 minuter tills fläsket är mört och såsen har reducerats och tjocknat.
- Tillsätt spenaten, ta av från värmen och rör tills spenaten har "vissnat".
Servering
- Servera med nudlar, pressad limejuice och jordnötter att strö över. Toppa med korianderblad och chili.
- Rätten går bra att frysa in. Låt allt svalna helt innan du häller upp det i behållare som tål frysen. Förvara i frysen i upp till 3 månader. Tina helt och värm sedan upp i en panna tills det är rykande hett.