Kryddigt äppelbubbel
Kryddigt äppelbubbel
10 ingredienser
20 m + tid i kylen
"En ljuvlig drink att inleda julmyset med. Påminner om den klassiska drinken bellini men i stället för persikopuré blandar du bubblet med en egengjord äppelpuré som blandats med julens kryddor." /Jessie Sommarström
Se Jessie Sommarström laga receptet

Ingredienser
Drink
- 1 bit pomeransskal
- 1 bit torkade ingefärabitar
- 1 kanelstång
- 1 g hel nejlika
- 5 g kardemummakärnor
- 100 g cognac
Äppelpuré
- 500 g äpple, skalade, urkärnade och grovt tärnade
- 100 g strösocker
- 2 msk vatten
- champagne (Cava eller Prosecco)
Gör så här
Drink
- Lägg kryddorna i spriten och låt det dra i 24 timmar.
- Sila blandningen genom silduk eller kaffefilter.
Äppelpuré
- Koka äppelbitarna med vatten på svag värme så det inte bränner.
- Rör om då och då. När äpplena är mjuka så rör ner socker och koka upp igen.
- Mixa äppelblandningen länge i en kannmixer tillsammans med spriten till en slät puré, låt svalna.
Drink
- Lägg en matsked äppelpuré i botten på champagneglasen. Slå på häften av vinet, rör om och toppa med ytterligare bubbel.