"En ljuvlig drink att inleda julmyset med. Påminner om den klassiska drinken bellini men i stället för persikopuré blandar du bubblet med en egengjord äppelpuré som blandats med julens kryddor." /Jessie Sommarström
Se Jessie Sommarström laga receptet
Ingredienser
sats
Drink
1 bit pomeransskal
1 bit torkade ingefärabitar
1 kanelstång
1 g hel nejlika
5 g kardemummakärnor
100 g cognac
Äppelpuré
500 g äpple, skalade, urkärnade och grovt tärnade
100 g strösocker
2 msk vatten
champagne (Cava eller Prosecco)
Gör så här
Drink
Lägg kryddorna i spriten och låt det dra i 24 timmar.
Sila blandningen genom silduk eller kaffefilter.
Äppelpuré
Koka äppelbitarna med vatten på svag värme så det inte bränner.
Rör om då och då. När äpplena är mjuka så rör ner socker och koka upp igen.
Mixa äppelblandningen länge i en kannmixer tillsammans med spriten till en slät puré, låt svalna.
Drink
Lägg en matsked äppelpuré i botten på champagneglasen. Slå på häften av vinet, rör om och toppa med ytterligare bubbel.