Kryddigt äppelbubbel

koket.se
Kryddigt äppelbubbel
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström

Kryddigt äppelbubbel

10 ingredienser

20 m + tid i kylen

"En ljuvlig drink att inleda julmyset med. Påminner om den klassiska drinken bellini men i stället för persikopuré blandar du bubblet med en egengjord äppelpuré som blandats med julens kryddor." /Jessie Sommarström

Se Jessie Sommarström laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner sats

Drink

  • 1 bit pomeransskal
  • 1 bit torkade ingefärabitar
  • 1 kanelstång
  • 1 g hel nejlika
  • 5 g kardemummakärnor
  • 100 g cognac

Äppelpuré

  • 500 g äpple, skalade, urkärnade och grovt tärnade
  • 100 g strösocker
  • 2 msk vatten
  • champagne (Cava eller Prosecco)

Gör så här

Drink

  1. Lägg kryddorna i spriten och låt det dra i 24 timmar.
  2. Sila blandningen genom silduk eller kaffefilter.

Äppelpuré

  1. Koka äppelbitarna med vatten på svag värme så det inte bränner.
  2. Rör om då och då. När äpplena är mjuka så rör ner socker och koka upp igen.
  3. Mixa äppelblandningen länge i en kannmixer tillsammans med spriten till en slät puré, låt svalna.

Drink

  1. Lägg en matsked äppelpuré i botten på champagneglasen. Slå på häften av vinet, rör om och toppa med ytterligare bubbel.