Kryddiga zucchinimuffins med kanelfrosting
Kryddiga zucchinimuffins med kanelfrosting
14 ingredienser
45 m
"Muffins kryddade så att de smakar som en riktigt god mjuk pepparkaka. De blir extra saftiga av zucchinin som först rivs och sedan mixas ihop med övriga ingredienser i en matberedare. Ät som de är eller toppa med en luftig kanelfrosting." /Annelie Andersson
Se Annelie Andersson laga receptet

Ingredienser
Zucchinimuffins
- 250 g zucchini, grovt riven [5 dl]
- 125 g smör, rumsvarmt
- 210 g strösocker [2,5 dl]
- 3 ägg
- 270 g vetemjöl [4,5 dl]
- 2,5 tsk bakpulver
- 3 tsk malen kanel
- 2 tsk kardemummakapsel, nystött
- 1,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk salt
Kanelfrosting
- 125 g vispgrädde, kall [1,25 dl]
- 100 g färskost, kall
- 30 g florsocker [0,5 dl]
- 1 tsk malen kanel
Gör så här
Zucchinimuffins
- Ta fram smöret i god tid så att det blir rumsvarmt.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
- Riv zucchinin grovt och mixa i matberedare tillsammans med mjukt smör och socker.
- Knäck i äggen och mixa ihop.
- Blanda mjölet med bakpulver och alla kryddor. Häll ner blandningen i smeten och mixa på låg fart tills det blandats jämnt.
- Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn med en provsticka så att muffinsen är genomgräddade och torra.
Kanelfrosting
- Vispa alla ingredienser till en luftig och spritsbar konsistens.
- Fyll en spritspåse och dekorera muffinsen.