Kryddiga kyckling arayes

NYHET
Kryddiga kyckling arayes
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddiga kyckling arayes

14 ingredienser

30 min

Kryddiga kyckling arayes är perfekta att ta med på picknick! Tillaga dem på morgonen och låt svalna innan du packar ner dem i folie. Servera dem sedan med exempelvis en god tahinisås i en separat burk.

Ingredienser

portioner
  • 2 lökar, finhackade
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • 1,5 tsk korianderfrö
  • 1,5 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 tomater, rivna
  • 350 g kycklingfärs
  • 1 knippe färsk koriander
  • 4 pitabröd
  • 20 g osaltat smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök med koriander, spiskummin, kanel och chiliflakes i olja tills det mjuknar.
  2. Tillsätt tomat och låt koka tills vätskan försvunnit.
  3. Rör i kycklingfärs och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär varje pitabröd i halvor och fyll med den råa färsblandningen.
  5. Pensla bröden med smält smör och stek i en torr panna tills de är gyllene.
  6. Servera med en kall sås eller hummus.