Kryddig pekankola

Kryddig pekankola
Foto: Caroline Tengen

Kryddig pekankola

9 ingredienser

45 min

Smakrik pekankola med krispig nöt på toppen!

Testa Dansukker Glykossirap!
Dansukker produkt glykossirap

Testa Dansukker Glykossirap!

Perfekt att använda till glass, godis och bakverk.

Läs mer

Ingredienser

styck
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 50 g smör
  • 1,25 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 1 krm malen muskot
  • 2 krm malen kardemumma
  • ca 25 pekannötter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, förutom kryddor och pekannötter, i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka på medelvärme tills termometern visar 125 grader. Rör om då och då.
  3. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt kryddorna.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20x20 cm. Toppa med hela pekannötter.
  5. Låt kolan stelna i kylen.
  6. Skär i bitar och slå in i smörpapper.
TIPS!
Fler tips!
Chokladknäck med kaffesmak Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer