Kryddig örtsallad med snabbpicklad gurka

NYHET
Kryddig örtsallad med snabbpicklad gurka
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddig örtsallad med snabbpicklad gurka

13 ingredienser

30 min

Vill du ta med salladen som picknickmat? Packa salladen i lager i portionsburkar och skaka vid servering. Förvara fröna separat och strö över salladen strax före servering.

Ingredienser

portioner
  • 2 gurkor [ca 650 g]
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 citroner, saften
  • 1 dl dragonblad
  • 10 blad romansallad
  • 2 knippen dill
  • 1 knippe mynta
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • blandade frön (eller sumak)

Gör så här

  1. Skiva gurkorna tunt och blanda med vinäger, socker och en nypa salt. Låt dra i ca 30 minuter.
  2. Blanda gurka med citronsaft, örter och salladslök.
  3. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Strö eventuellt över rostade frön eller sumak innan servering.