Kryddig lövbiffsgryta med ris

kryddig lövbiffsgryta med ris
Foto: TV4

Kryddig lövbiffsgryta med ris

Av: Sandra - Tanum

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Smarrig lövbiffsgryta med smak av tomat, chili och vitlök!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Biff och tomatgryta

  • 900 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 vitlök
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 400 g kvisttomat
  • 40 g persilja
  • 40 g färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk solrosolja

Till servering

  • ris

Gör så här

Köttgryta

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär lövbiffen i strimlor. Lägg i svartpeppar, solrosolja och salt. Lägg ihop allt och placera det i kylen. Låt stå i 10 min. Ta fram en skärbräda. Börja skära grönsaker och skala vitlök i klyftor.
  3. Hämta 2 stekpannor och lägg solrosolja på varje. Släng i köttet i den första stekpannan, låt sjuda på låg temperatur. Stek grönsakerna i den andra pannan.
  4. Vänd biffen så den får färg på alla sidor. Lägg i några vitlöksklyftor och timjan. Köttsaften skall vi använda till grytan. Spara köttsaften till det.
  5. Blanda ihop köttsaften med tomatpuré och kryddorna. Lägg ner i formen.
  6. Toppa innehållet i formen med hackad persilja och timjan. Kör klart i ugnen på ca 30 min.

Ris

  1. Lägg olja och salt i en kastrull.
  2. Skölj riset ordentligt. Lägg i riset i kastrullen och blanda om.
  3. Häll i vatten. Låt det koka. Sänk sedan värmen och låt puttra tills det är klart.