Kryddig kycklingsteak på fräsch grönkålsbädd

Kryddig kycklingsteak på fräsch grönkålsbädd
Foto: Kronfågel

Kryddig kycklingsteak på fräsch grönkålsbädd

20 ingredienser

30 m

Marinerad kycklingsteak med lätt hetta passar perfekt på hösten. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med höstens goda smaker.

Kronfågel kycklingsteak NY

Tips

Svensk kycklingsteak från Kronfågel - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner

Kryddig kycklingsteak

  • 4 Kronfågel kycklingsteak
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • olja, till stekning (eller smör)

sallad

  • 2 päron
  • 2 rödbetor (eller polkabetor)
  • 70 g grönkål, bladen
  • 250 g björnbär
  • 200 g getost
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kycklingsteak

  1. Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt. Blanda resterande olivolja med spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistarna. Marinera kycklingen i kryddmarinaden.
  2. Stek kycklingen i olja eller smör i en stekpanna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd steaken och stek 1 minut på köttsidan. Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter.

Sallad

  1. Skiva päronen. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda grönkål, päron, betor och björnbär i en skål. Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och citronsaft tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.
  4. Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen.
TIPS!
Tips från Kronfågel!
Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål

Tips från Kronfågel!

Får du rester över? Gör en härlig pizza bianco av resterna! Se recept här

Läs mer