I samarbete med Kronfågel

Kryddig kycklingsteak på fräsch grönkålsbädd

0 röster
30 m
4
Kryddig kycklingsteak på fräsch grönkålsbädd
Foto: Kronfågel

Svensk kycklingsteak från Kronfågel - Gott & hållbart!

Kronfågel kycklingsteak NY

Marinerad kycklingsteak med lätt hetta passar perfekt på hösten. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med höstens goda smaker.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kryddig kycklingsteak

  • 4 Kronfågel Kycklingsteak
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • olja, till stekning (eller smör)

sallad

  • 2 päron
  • 2 rödbetor (eller polkabetor)
  • 70 g grönkål, bladen
  • 250 g björnbär
  • 200 g getost
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kycklingsteak
    Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt. Blanda resterande olivolja med spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistarna. Marinera kycklingen i kryddmarinaden.
  2. Stek kycklingen i olja eller smör i en stekpanna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd steaken och stek 1 minut på köttsidan. Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter.
  3. Sallad
    Skiva päronen. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin.
  4. Blanda grönkål, päron, betor och björnbär i en skål. Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och citronsaft tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  5. Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.
  6. Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen.
Tips!
Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål

Tips från Kronfågel!

Får du rester över? Gör en härlig pizza bianco av resterna! Se recept här >>

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...