Kryddig korvpanna

koket.se
Kryddig korvpanna
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kryddig korvpanna

18 ingredienser

25 m

Kryddig korv steks med tärnade rotfrukter, potatis och zucchini. Servera med stekt ägg, piffad ketchup och svalkande yoghurt.

Tips! En senapskräm är alltid gott till pytt. Här kan du se hur Jennie gör en jättegod variant.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g kryddig korv (t ex chorizo och annan sort)
  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 1 palsternacka
  • 4 tsk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matyoghurt
  • neutral rapsolja, att steka i
  • persilja, hackad
  • saltgurka

Gör så här

  1. Tärna potatis i små tärningar. Tärna morot och palsternacka fint. Hacka lök och vitlök. Stek först potatis i en stor stekpanna i några minuter, tillsätt sedan de övriga grönsakerna medan övriga ingredienser förbereds.
  2. Dela korvarna på längden och skiva sen i skivor. Tärna zucchinin. Lägg i pannan tillsammans med 2 tsk curry och paprikapulver. Stek till korven blivit genomvarm och grönsakerna är mjuka och fått fin yta.
  3. Stek äggen.
  4. Blanda ketchup med 2 tsk currypulver och sambal oelek.
  5. Strö persilja över den kryddiga korvpytten och servera med stekt ägg, curryketchup, saltgurka och svalkande yoghurt.