Kryddig korvpanna

Kryddig korvpanna
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kryddig korvpanna

28

18 ingredienser

25 m

Kryddig korv steks med tärnade rotfrukter, potatis och zucchini. Servera med stekt ägg, piffad ketchup och svalkande yoghurt.

Tips! En senapskräm är alltid gott till pytt. Här kan du se hur Jennie gör en jättegod variant.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g kryddig korv (t ex chorizo och annan sort)
  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 1 palsternacka
  • 4 tsk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matyoghurt
  • neutral rapsolja, att steka i
  • persilja, hackad
  • saltgurka

Gör så här

  1. Tärna potatis i små tärningar. Tärna morot och palsternacka fint. Hacka lök och vitlök. Stek först potatis i en stor stekpanna i några minuter, tillsätt sedan de övriga grönsakerna medan övriga ingredienser förbereds.
  2. Dela korvarna på längden och skiva sen i skivor. Tärna zucchinin. Lägg i pannan tillsammans med 2 tsk curry och paprikapulver. Stek till korven blivit genomvarm och grönsakerna är mjuka och fått fin yta.
  3. Stek äggen.
  4. Blanda ketchup med 2 tsk currypulver och sambal oelek.
  5. Strö persilja över den kryddiga korvpytten och servera med stekt ägg, curryketchup, saltgurka och svalkande yoghurt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kökets kurser
5 konditorsknep - rätt verktyg

5 konditorsknep

Så gör du en perfekt tårta - Teas bästa tips!

Läs mer