Kryddig korvpanna

28 röster
25 m
4

Kryddig korv steks med tärnade rotfrukter, potatis och zucchini. Servera med stekt ägg, piffad ketchup och svalkande yoghurt.

Tips! En senapskräm är alltid gott till pytt. Här kan du se hur Jennie gör en jättegod variant.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kryddig korv, t ex chorizo och annan sort
  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 1 palsternacka
  • 4 tsk currypulver
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • neutral rapsolja, att steka i
  • persilja, hackad
  • saltgurka

Gör så här

  1. Tärna potatis i små tärningar. Tärna morot och palsternacka fint. Hacka lök och vitlök. Stek först potatis i en stor stekpanna i några minuter, tillsätt sedan de övriga grönsakerna medan övriga ingredienser förbereds.
  2. Dela korvarna på längden och skiva sen i skivor. Tärna zucchinin. Lägg i pannan tillsammans med 2 tsk curry och paprikapulver. Stek till korven blivit genomvarm och grönsakerna är mjuka och fått fin yta.
  3. Stek äggen.
  4. Blanda ketchup med 2 tsk currypulver och sambal oelek.
  5. Strö persilja över den kryddiga korvpytten och servera med stekt ägg, curryketchup, saltgurka och svalkande yoghurt.
17 september 2016

Laddar fler recept