Kryddig kebab i tunnbröd

Kryddig kebab i tunnbröd
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kryddig kebab i tunnbröd

13 ingredienser

5 m

Honungen hjälper till att karamellisera köttet i det här receptet och ger det en sötma som fungerar riktigt bra med ras el hanout och pinjenötter. En morkansk kryddad hummus är riktigt gott till men även en enkel vanlig hummus fungerar fint.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk solrosolja
  • 250 g lammfärs
  • 2 tunnbröd
  • 1 salladslök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 tsk ras el hanout (extra till servering)
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 1 msk honung
  • 2-2,5 msk hummus (kryddad)
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 dl korianderblad
  • havssalt

Gör så här

  1. Värm en stekpanna på hög värme. Tillsätt oljan följt av färsen och stek i en minut tills den är lite gyllene, bryt sönder den med en träslev.
  2. Sätt en grillpanna på hög värme och värm tunnbröden på varje sida medan färsen tillagas.
  3. Tillsätt den hackade salladslöken i färsen tillsammans med lite krydda och fräs försiktigt ytterligare 1 minut. Tillsätt vitlök, ras el hanout och pinjenötterna. Låt steka ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan en skvätt vatten tillsammans med honungen och rör om.
  4. Bred varje tunnbröd med en rejäl klick hummus. Strö över den kokta lammfärsen och toppa sedan med yoghurt, rödlök, koriander och resterande pinjenötter.
  5. Avsluta med ett strö ras el hanout över och servera.