Kryddig fläskkarré med paprika, spetskål och sriracha
Kryddig fläskkarré med paprika, spetskål och sriracha
25 ingredienser
45 min
Kebabinspirerad rätt med härligt mör och saftig karré serverad i bröd tillsammans med paprika, limemarinerad kål och srirachamajonnäs. Trevligt alternativ till fredagstacon.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 600 g fläskkarré
- 4 röda paprikor
- salt
- olja, till stekning
- smör, till stekning
Kryddblandning
- 1 msk senapsfrö
- 1 msk dillfrö
- 1 msk korianderfrö
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk fänkålsfrö
Marinerad spetskål
- 400 g spetskål
- 1 limefrukt, skal och saft
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 kruka färsk koriander
- 1 msk matolja
- salt
- peppar
Sirachakräm
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk sriracha
- salt
Tillbehör
- tortillabröd (gärna majstortilla)
- krispsallad
- färsk koriander
- limeklyfta
Gör så här
Fläskkarré
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva karrén. Mortla kryddorna. Salta och gnid in köttet med kryddblandningen.
- Stek sedan köttet på bägge sidor, först i olja, därefter låter du smöret går ner i pannan. Ös köttet under stekningen.
- Lägg över köttet i en ugnsform (stor nog att även paprikan också får plats) tillsammans med stekfettet. Ställ in i ugnen.
- Dela paprikorna i halvor och ta ut innanmätet. Gnid in dem med olja och salta.
- Ta ut formen med köttet och lägg i paprikan
- Baka klart i ugnen tills köttet har 68-70 grader i innertemperatur. Låt vila.
- Skiva upp kött och paprika tunt och blanda runt med stekskyn.
Marinerad spetskål
- Skiva kålen tunt och blanda med lime, vitlök, hackad koriander och olja. Smaka av med salt och peppar.
Srirachakräm
- Blanda allt och smaka av med salt.
Servering
- Fyll bröden med krispsallad, karré, paprika, kålsallad och srirachamjonnäs. Toppa med koriander och bjud med limeklyfta.
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kryddstekta karré. /Köket-redaktionen