Mortla kryddorna och lägg i en kastrull med soja och honung, låt det koka upp och ställ det åt sidan för att dra.
Anka
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär små snitt i skinnet med en vass kniv utan att skära ner i köttet, krydda med salt och peppar.
Börja med att lägga i ankbröstet i kall stekpanna med skinnsidan neråt så att fettet släpper i stekpannan, stek till fin färg. Stek sedan snabbt på andra sidan så den får fin färg.
Lägg upp Ankan på en plåt och pensla på glazen, sätt in i ugnen till innertemperaturen är ca 55-56 grader.
”Glazea” under hela stekningen.
Sås
Riv skal från halva apelsinen, filea den i hinnfria klyftor och lägg åt sidan på en tallrik. Var noga med att ta vara på all apelsinjuice till såsen.
Häll sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat, tillsätt vinägern.
Tillsätt buljongen samt apelsinjuicen till sockret. Låt sjuda.
Skala svartrötterna och dela de i mindre bitar, ca 4-5 cm stubbar. Lägg ner i apelsinkoket.
Låt svartroten kokas mjuk, ta upp den och koka ner såsen.
Innan servering, häll i de fliéade apelsinerna och svartroten i såsen med en klick smör samt finhackad schalottenlök.
Skär upp ankan och servera med svartrötter och sås.