Krustad med asiatisk laxtartar
Krustad med asiatisk laxtartar
12 ingredienser
20
Krustader är alltid ett gott och lyxigt tilltugg att bjuda på. Den här versionen med asiatisk laxtartar kan vi varmt rekommendera inför helgen!
Ingredienser
- 300 g salmalax (sushilax)
- 0,5 msk färsk ingefära, riven
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk sriracha
- 2 msk gräslök, finskuren
- salt (efter smak)
- nymalen svartpeppar
Sojamajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1-2 tsk japansk soja
Servering
- 8-10 krustader
- färsk koriander
- rostade sesamfrön
Gör så här
- Skär laxen i små fina tartarbitar och lägg bitarna i en skål.
- Tillsätt riven ingefära, sesamolja, srirachasås och finskuren gräslök. Vänd ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå i kylen fram till servering.
Sojamajonnäs
- Blanda samman majonnäsen.
- Häll upp majonnäsen i en spritspåse och förvara i kylen.
Servering
- Lägg tartar i krustaderna, spritsa på majonnäsen och toppa med koriander och sesamfrön.