Krustad med asiatisk laxtartar

Krustad med asiatisk laxtartar
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krustad med asiatisk laxtartar

12 ingredienser

20

Krustader är alltid ett gott och lyxigt tilltugg att bjuda på. Den här versionen med asiatisk laxtartar kan vi varmt rekommendera inför helgen!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 300 g salmalax (sushilax)
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sriracha
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • salt (efter smak)
  • nymalen svartpeppar

Sojamajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk japansk soja

Servering

  • 8-10 krustader
  • färsk koriander
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i små fina tartarbitar och lägg bitarna i en skål.
  2. Tillsätt riven ingefära, sesamolja, srirachasås och finskuren gräslök. Vänd ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå i kylen fram till servering.

Sojamajonnäs

  1. Blanda samman majonnäsen.
  2. Häll upp majonnäsen i en spritspåse och förvara i kylen.

Servering

  1. Lägg tartar i krustaderna, spritsa på majonnäsen och toppa med koriander och sesamfrön.