Krusbärsmarmelad

Foto: Tv4
Krusbärsmarmelad
9 ingredienser
30 m
En fräsch krusbärsmarmelad blir pricken över i på en krispig pepparkaka ihop med en god bit ost.
Ingredienser
- 20 g citronsaft
- 50 g vatten
- 5 g timutpeppar, lätt krossade
- 200 g krusbär
- 150 g strösocker
- 6 g pektin
- 15 g strösocker
- ost (till servering)
- pepparkaka (till servering)
Gör så här
- Börja med att koka citronsaft, vatten och timutpeppar i ca 3 minuter. Sila av och häll vätskan över krusbären och 150 g socker. Koka upp.
- Strö över pektin som du blandat med 15 g socker på krusbären och låt småputtra i ca 8-10 minuter.
- Häll upp i en glasburk.
- Skär upp ost i bitar och lägg på pepparkakor. Klicka på en liten sked med krusbärsmarmeladen på osten och servera.