Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad
Foto: Tv4

Krusbärsmarmelad

9 ingredienser

30 m

En fräsch krusbärsmarmelad blir pricken över i på en krispig pepparkaka ihop med en god bit ost.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 20 g citronsaft
  • 50 g vatten
  • 5 g timutpeppar, lätt krossade
  • 200 g krusbär
  • 150 g strösocker
  • 6 g pektin
  • 15 g strösocker
  • ost (till servering)
  • pepparkaka (till servering)

Gör så här

  1. Börja med att koka citronsaft, vatten och timutpeppar i ca 3 minuter. Sila av och häll vätskan över krusbären och 150 g socker. Koka upp.
  2. Strö över pektin som du blandat med 15 g socker på krusbären och låt småputtra i ca 8-10 minuter.
  3. Häll upp i en glasburk.
  4. Skär upp ost i bitar och lägg på pepparkakor. Klicka på en liten sked med krusbärsmarmeladen på osten och servera.