Krusbärskräm

Krusbärskräm
Foto: Linda Lomelino
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Krusbärskräm

1

5 ingredienser

20 min

Man kan byta krusbären mot nästan vad som helst man har i trädgården eller i frysen. Utom kottar kanske, det blir så trist stämning då hos ungarna. /My

Ingredienser

portioner1.5 liter
  • 1,5 kg krusbär, gärna röda
  • 7 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, citronsaft och -skal och koka tills allt socker lösts upp. Tillsätt krusbären och låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kastrullen. Koka krämen i några minuter under omrörning. Om krämen blir för tunn kan du tillsätta lite mer potatismjöl, och blir den för tjock tillsätter du mer vatten. Serveras kall med mjölk. Krämen håller en vecka i kylen.