Krusbärskräm

0 röster
20 min
1.5 liter
Krusbärskräm
Foto: Linda Lomelino

Receptet kommer från boken "Rullrån och tankebrus", Bonnier fakta

Rullrån och tankebrus

Man kan byta krusbären mot nästan vad som helst man har i trädgården eller i frysen. Utom kottar kanske, det blir så trist stämning då hos ungarna. /My

20 min
1.5 liter

Du behöver

  • 1,5 kg krusbär, gärna röda
  • 7 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, citronsaft och -skal och koka tills allt socker lösts upp. Tillsätt krusbären och låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kastrullen. Koka krämen i några minuter under omrörning. Om krämen blir för tunn kan du tillsätta lite mer potatismjöl, och blir den för tjock tillsätter du mer vatten. Serveras kall med mjölk. Krämen håller en vecka i kylen.
Tips!
Rullrån och tankebrus

Receptet kommer från boken

Rullrån och tankebrus av My Feldt

3 juni 2020