Krossad potatis med löjrom och brynt smör

POPULÄRT
Krossad potatis med löjrom och brynt smör
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Krossad potatis med löjrom och brynt smör

11 ingredienser

30 min

Magiskt god och lättlagad förrätt med frasigt stekt potatis, smetana, rödlök, dill, gräslök, brynt smör och lyxig löjrom.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g kokt potatis, kall med skalet kvar (små)
  • 1 dl rödlök, hackad
  • 0,5 dl gräslök
  • 0,5 dl dill
  • ca 60 g löjrom
  • 1 dl smetana
  • 1 dl smör, brynt
  • 0,5 citron, i klyftor
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skär dill och gräslök fint.
  2. Krossa/dela potatisen i mindre bitar. Stek till frasig konstens och fin färg i smör i en stekpanna. Salta.
  3. Lägg upp potatisen på tallrikar. Toppa med löjrom, smetana rödlök, gräslök och dill. Avsluta med att ringla över brynt smör och lägga på en citronklyfta. Mal över lite svartpeppar.