Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår
Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår
13 ingredienser
30 min
En perfekt vardagsrätt med få ingredienser som bjuder på massor av smak.
Ingredienser
- 4 morötter, skalade
- 1 gul lök, skalad
- 1 dl vatten
- 4 kycklinglårfiléer, med skinn
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 0,5 citron
- 1-2 dl parmesanost, riven
- 1 dl rostade pumpakärnor
- skånsk senap, grov
- smör
- rapsolja
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Ok, nu blir det snart käk! Slanta morötterna och skiva löken.
- Fräs på dem i en djup stekpanna med smör och olja, slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock. Det tar 7–8 minuter
- Låt kycklinglåren mys-steka på skinnsidan i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara. Vänd på låren ett par gånger och ös med smöret… Smaksätt med salt och peppar.
- Känn på morötterna att de är lagom mjuka. Lägg morötter och lök på ett serveringsfat och krossa alltsammans grovt med en potatisstöt eller stor gaffel.
- Strö över hackad persilja, pressa över citron och toppa med parmesan och pumpakärnor.
- Servera morötterna med frasstekt kyckling och en klutt senap!