Kronärtskockspasta

Amanda Wiger

Kronärtskockspasta

Av: Amanda Wiger

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Kronärtskockspasta med smör, citron och parmesanost är en enkel men god huvudrätt att servera vardag som helg.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 125 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk kronärtskockshjärta (naturella)
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost
  • ev blandade örter (till servering)

Gör så här

  1. Koka pasta i rikligt saltat vatten.
  2. Smält smöret.
  3. Hacka vitlök och häll ner det i smöret, det ska inte brynas.
  4. Mixa under tiden en burk naturella kronärtskockshjärtan i en bunke.
  5. När smöret är smält och vitlöken har mjuknat blandar du i kronärtskockorna. De behöver bara bli varma.
  6. Smaka av efterhand med generösa mängder citron beroende på hur syrligt du vill att rätten ska vara. En halv citron brukar bli lagom, det ska vara ordentligt med syra i såsen.
  7. Smaka av med salt, peppar och häll i en skvätt av pastavattnet.
  8. Blanda sedan i pastan och toppa med parmesanost samt örter.