Kronärtskockspaj

Kronärtskockspaj
Foto: Aito

Kronärtskockspaj

4

13 ingredienser

1 h

En härlig kronärtskockspaj med Aito Oat Cuisine med Ostsmak kommer snabbt bli en ny favorit för hela familjen.

läs mer
aito_cheese

Testa Fazer Aitos produkter!

Växtbaserat, glutenfritt och supergott med Aito Oat Cuisine med Ostsmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp pajdeg
  • 200 g grönkål
  • 200 g purjolök
  • 2 msk rapsolja (till stekning)
  • 1 burk kronärtskocka, konserverade
  • 2 förp Aito Oat Cuisine med Ostsmak (500 ml)
  • 5 ägg
  • 65 g salladsblad
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 dl pumpakärnor, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluftseffekt.
  2. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form med löstagbar kant (ca 24 cm) och ”nagga” med gaffel. Kläd pajdegens kant med aluminiuimfolie (så att inte pajdegens kant åker ner i formen vid förgräddning) och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  3. Riv grönkålen från ”stammen” i mindre bitar och hacka stammen. Strimla och skölj purjolöken. Stek grönkål och purjolök mjuk i rapsolja i cirka 3-4 minuter.
  4. Dela kronärtskockorna i kvartar.
  5. Blanda ostsåsen med ägg till en jämn smet, salta och peppra.
  6. Fördela grönkål och purjolök jämt i botten på pajskalet. Lägg i kronärtskockor och häll över ostsåsen. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills pajen fått fin färg och är fast i konsistensen.
  7. Lägg salladsblad i en skål och riv över apelsinskal. Skär bort skalet på apelsinerna och dela fruktköttet i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Blanda och toppa med pumpafrön.
  8. Servera pajen tillsammans med salladen.
TIPS!
läs mer
Gnocchi med brysselkål

Tips från Fazer Aito!

Se fler härliga recept

Läs mer