Kronärtskocka med tomatsås

Kronärtskocka med tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kronärtskocka med tomatsås

8 ingredienser

Första gången man äter kronärtskocka brukar det vara ett mysterium. Sedan lär man sig att dra av bladen och äta det nedersta av dem. Därefter skär man bort “skägget” från bottnen och äter även den.

Ingredienser

portioner
  • 4 färska kronärtskockor
  • 1 citron

Sås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Knäck av stjälken på skockorna och koka dem hela i rikligt med saltat vatten. Lägg i den delade citronen och koka sakta till dess de understa bladen lätt kan lossas, ca 40 minuter.
  2. Låt skockorna rinna av och svalna.
  3. Blanda såsen och servera den separat till. Låt alla plocka ett blad i taget och doppa i såsen.