Lax under pinjenöts- och koriandertäcke

Lax under pinjenöts- och koriandertäcke
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Lax under pinjenöts- och koriandertäcke

36

14 ingredienser

Lax och räkor brukar gå hem i alla åldrar. En hyfsat enkel rätt till söndagsmiddagen. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Ingredienser

portioner4
  • 4 laxfilé, portionsbitar
  • 200 g skalade räkor

Pinjenöts- och koriandertäcke

  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1,5 msk margarin (här är det bäst med fast margarin)
  • 1 tsk citron, pressad
  • salt
  • peppar

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk citron, pressad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • potatis (eller ris, gärna fullkorn)
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
  2. Lägg räkorna ovanpå.
  3. Pinjenöts- och koriandertäcke
    Stöt pinjenötter och koriander i en mortel.
  4. Blanda med margarin, citron, salt och peppar till en bredbar röra.
  5. Lägg en klick av röran ovanpå räkorna.
  6. Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter.
  7. Gräddfilssås
    Blanda gräddfil, citron, salt och peppar till en sås.
  8. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt potatis eller ris och sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer