Äppel- och kanelmüsli

Müsli
Foto: Bianca Bandon-Cox

Äppel- och kanelmüsli

7

3 steg att laga

10 ingredienser

Kristina Anderssons recept på nyttigare müsli från boken Diabetes – du kan själv påverka.

Bovete innehåller fagopyrin som bland annat kan orsaka överkänslighet mot sol och nervskador. Det är därför viktigt att först skölja bovetet i hett vatten. Variera gärna smaksättningen med exempelvis torkade blåbär, vanilj, kardemumma eller kakaonibs.

Ingredienser

portioner1 sats

Müsli

  • 3 dl helt bovete
  • 2 dl hasselnötter
  • 5-6 torkade äppelringar
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1-2 msk vatten
  • 0,5-1 msk honung
  • 0,5-1 msk rapsolja
  • 0,5-1 msk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bovetet ordentligt i hett vatten.
  2. Hacka hasselnötterna och de torkade äppelringarna. Blanda bovete, hasselnötter, äppelbitar och alla frön och kärnor i en bunke. Blanda vatten, honung, rapsolja och kanel. Slå blandningen över torrvarorna och rör om ordentligt.
  3. Bred ut müslin på en plåt och rosta tills müslin fått lite färg, 15–20 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer