Kristidskaka

NYHET
Kristidskaka
Foto: TV4

Kristidskaka

Av: Clara Lidström

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

1 h

Clara Lidström gästar Nyhetsmorgn och bjuder på en enkel mjuk kaka. Toppad med en krämig frosting på brynt smör blir den en riktig fikasuccé!

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk malen ingefära
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 3 msk lingonsylt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl mjölk

Frosting

  • 100 g smör, brynt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 200 g färskost

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Blanda socker, kryddor och lingonsylt.
  4. Blanda mjöl och bikarbonat i en annan bunke.
  5. Häll ner mjölblandningen och mjölken i bunken med socker och kryddor och rör försiktigt till en slät smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 30-35 minuter på ett galler mitt i ugnen.

Frosting

  1. Bryn smöret i en kastrull med höga kanter tills det blir brunt och får en nötaktig doft. Låt sedan smöret svalna.
  2. Vispa ihop det svala smöret med florsocker, citronsaft och färskost till en fluffig smet.
  3. Stjälp upp den avsvalnade kakan och bred frostingen över.