Krispsallad med mosade svarta oliver

Krispsallad med mosade svarta oliver 01
Foto: Anja Olaug Jelinek

Krispsallad med mosade svarta oliver

Av: Anja Olaug Jelinek

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

"Detta är en riktig kniv- och gaffelsallad. Stora blad och maffiga smaker. Paletten blir minst sagt tillfredsställd. Dock inte magen, eftersom det är en sallad och en lätt sådan. Kardashians kan inte lura oss att tro att en ska bli mätt på några ynka salladsblad. Det finns otroligt många klipp när de sitter vid en köksö och äter rena salladsblad med gaffel – som om det vore helt normalt. Jag skulle rekommendera att äta något enkelt till, typ en tomat- eller ostpasta. Rent smakmässigt tål den här krispiga salladen alla gånger att stå i centrum." /Anja Olaug Jelinek

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 1 kruka krispsallad (eller ½ huvud isbergssallad)
  • 1,5 dl svarta oliver, urkärnade
  • 0,33 silverlök
  • 100 g pecorinoost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg salladsbladen i ett isbad.
  2. Mosa oliverna med den breda sidan på knivbladet.
  3. Skär silverlöken i skivor.
  4. Hyvla pecorinoosten i tunna skivor.
  5. Ta upp salladsbladen från isbadet. Lägg dem i en handduk och slunga runt den, då försvinner allt vatten.
  6. Lägg salladen i en skål tillsammans med olivolja, äppelcidervinäger och lite flingsalt. Blanda med pecorino, mosade oliver och toppa med silverlök.