Krispsallad i japansk dressing


Foto: TV4
Krispsallad i japansk dressing
18 ingredienser
20 m
En krispig och fräsch sallad med japanska smaker.
Se Max Westerlund Inazawa laga receptet

Ingredienser
Dressing
- 2 dl sesamfrön, mortlade
- 1 dl tahinipasta
- 2 msk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 3 msk risvinäger
- 3 msk honung
- 0,5 dl mirin (med alkohol)
- 0,5 dl vatten
- 2 äggulor
- 1 tsk Togarashi pulver
- 1 tsk aonori
- 1 tsk fänkålsfrö, malda
- 1 tsk Yukari pulver
- 1 tsk tabasco
- salt
- 3 dl rapsolja
Servering
- sesamfrön
- 3 krispsallad (hela huvud)
Gör så här
Dressing
- Rosta sesamfröna i ugnen eller i en torr stekpanna. Mortla sedan sesamfröna medan de fortfarande är varma.
- Mixa samtliga ingredienserna förutom rapsolja i en matberedare. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle tills dressingen har tjocknat, konsistensen ska vara som en lösare majonnäs. Om den blir för tjock så addera lite mer vatten.
Servering
- Blanda dressingen med plockad och sköljd krispsallad och garnera sedan med rostade sesamfrön eller liknande.