Krispigt fläsk, örtmajonnäs, äpple samt picklad kålrabbi och syrlig sojadressing

Krispigt fläsk, örtmajonnäs, äpple samt picklad kålrabbi och syrlig sojadressing
Foto: TV4
Johan Backéus
Johan Backéus

Krispigt fläsk, örtmajonnäs, äpple samt picklad kålrabbi och syrlig sojadressing

18 ingredienser

Dubbelpanerad och frasigt stekt kotlett serverad med en sojadressing med citron, en läckert grön örtmajonnäs och krispig inläggning på äpple och kålrabbi.

Ingredienser

portioner

Krispigt fläsk

  • 500 g fläskkotlett
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 4 dl pankoströbröd

Syrlig sojadressing

  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk soja
  • 5 msk mirin
  • 0,5 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 10 g färsk ingefära

Örtmajonnäs

  • 100 g blandade örter (gräslök, persilja)
  • 4 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 0,5 citron

Picklad kålrabbi och äpple

  • 1 äpple
  • 1 kålrabbi
  • 2 dl ättikslag (1,2,3-lag)

Övrigt

  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

Krispigt fläsk

  1. Skär fläsket i portionsbitar.
  2. Panera det sedan i mjöl, ägg och sist panko.
  3. Vid servering så steks köttet i rapsolja/friteras tills gyllene och en innertemperatur på 52 grader. Låt vill till 62 grader.

Syrlig sojadressing

  1. Reducera risvinägern till hälften. Tillsätt soja och mirin och smaka av med citron, riven ingefära och vitlök.

Örtmajonnäs

  1. Lägg örter och olja i en kanmixer. Mixa alltsammans tills att temperaturen uppnår 65 grader. Sila alltsammans och låt svalna något.
  2. Mixa sedan ägg, senap och 1 nypa salt. Tillsätt oljan, ca 2 msk i taget, tills att en tjock konsistens bildas. Smaka av med salt och citron.

Äpple och kålrabbi

  1. Hyvla äpplet tunt strax före servering.
  2. Skiva kålrabbi tunt och vakuumförpacka dem med ättikslagen.

Krispsallad

  1. Plocka salladen ned i kallt vatten.
  2. Lägg upp kotletterna på tallrikar och toppa med tillbehören.