Krispigt bröd med vitlökssmör

Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krispigt bröd med vitlökssmör

1

3 steg att laga

6 ingredienser

15 m

Krispiga vitlöksbröd är allt ett gott tilltugg. Perfekt att både servera till middagen, som snacks eller som del av en buffé.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 4 skiva bröd (gärna surdegsbröd)

Vitlökssmör

  • 25 g smör
  • 1 tsk olivolja
  • 2 klyfta salladslök, pressade
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret.
  2. Bre smöret på bröden, skär sedan bröden i stavar. Hit kan du förbereda bröden och grädda vid senare tillfälle om så önskas, plasta in och förvara i kylen i såna fall.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Baka bröden mitt i ugnen tills de blir gyllene, i ca 3-5 minuter. Servera nygräddade och varma.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer