Krispiga kikärtor med dipp
Krispiga kikärtor med dipp
11 ingredienser
30 m
Krispiga kikärtor med smak av rökt paprika tillsammans med en krämig fetaost-hummusdipp är svårslaget som snacks eller middagstillbehör.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 400 g kikärtor, avrunna och torkade
- 2 msk olivolja (+ extra att ringla över)
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk chiliflakes
- 150 g fetaost
- 275 g hummus
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron, rivet skal
- salt
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg kikärtorna i en skål och tillsätt olivolja, rökt paprikapulver, vitlökspulver, torkad oregano, chiliflakes och en nypa salt.
- Blanda väl och häll ut kikärtorna i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är knapriga men fortfarande mjuka inuti.
- Mixa fetaosten med hummus, vitlök och rivet citronskal i en mixer tills det blir riktigt slätt.
- Bred ut fetaosten på en tallrik och toppa med de kryddade kikärtorna. Ringla över lite olivolja.