Krispig jordärtskocka med färskost och rökt anka

Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Krispig jordärtskocka med färskost och rökt anka

10 ingredienser

1 h

Servera friterad jordärtskocka med smakrik färskost, picklad jordärtskocka och rökt anka och du har en riktigt härlig rätt!

Ingredienser

portioner

Krispig jordärtskocka

  • 6 jordärtskockor
  • 1 l frityrolja

Picklad jordärtskocka

  • 50 g jordärtskocka
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Servering

  • 100 g färskost
  • 1 cm färsk pepparrot, riven
  • 1 bit rökt anka (eller annat rökt som går att riva)
  • krasse, klippt

Gör så här

Krispig jordärtskocka

  1. Tvätta rent jordärtskockorna.
  2. Rosta i ugnen på 160 grader i ca 40 minuter tills de är mjuka.
  3. Gör ett snitt längs med jordärtskockorna.
  4. Värm upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Fritera jordärtskockorna i oljan tills de är krispiga (2-3 minuter).

Picklad jordärtskocka

  1. Skala och skiva jordärtskocka lövtunt.
  2. Koka ihop ättika, socker och vattnet. Lägg i jordärtskockan och ställ i kylen.

Servering

  1. Vispa färskosten tillsammans med riven pepparrot.
  2. Lägg en klick färskost på jordärtskockan, lägg på ett blad picklade jordärtskocka, riv det rökta köttet över och klipp lite krasse på toppen.