Krispig anksallad med pomelo

koket.se
Krispig anksallad med pomelo
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Krispig anksallad med pomelo

16 ingredienser

1 h

Förgyll helgen med en krispig anksallad med pomelo, granatäpple och sesamvinaigrette.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 ankbröst
  • 1 granatäpple
  • 1 rättika
  • 1 morot
  • 1 spetskål, blancherad
  • 1 pomelo
  • 1 purjolök
  • 1 l frityrolja
  • 6-8 kvistar färsk koriander
  • ca 10 blad mynta

Vinaigrette

  • 4 msk soja (light)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 1 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Börja med att kryssa skinnet i ankbrösten.
  2. Lägg ankbrösten i en kall stekpanna med salt i botten på pannan.
  3. Ställ stekpannan på spisen på högsta värme och stek dem gyllene på skinnsidan. Tillaga sedan ankan i ugnen på ca 110 grader, ankbrösten ska nå en innertemperatur på 58 grader.
  4. Blanda alla ingredienser till vinaigretten.
  5. Strimla grönsakerna tunt till salladen. Alla grönsaker ska vara råa förutom spetskålen som du blancherar ca 2 minuter och sedan kyler ner.
  6. Skär pomelo i bitar.
  7. Strimla purjolöken tunt och fritera gyllene.
  8. Skiva ankan tunt och krydda med salt och peppar.
  9. Lägg kål i botten på tallriken och sedan anka.
  10. Toppa med vinaigretten, sallad, pomelo och den krispiga purjolöken.