Krispig anksallad med pomelo
Krispig anksallad med pomelo
16 ingredienser
1 h
Förgyll helgen med en krispig anksallad med pomelo, granatäpple och sesamvinaigrette.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 ankbröst
- 1 granatäpple
- 1 rättika
- 1 morot
- 1 spetskål, blancherad
- 1 pomelo
- 1 purjolök
- 1 l frityrolja
- 6-8 kvistar färsk koriander
- ca 10 blad mynta
Vinaigrette
- 4 msk soja (light)
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sambal badjak
- 1 tsk rostade sesamfrön
- 1 apelsin, skalet
Gör så här
- Börja med att kryssa skinnet i ankbrösten.
- Lägg ankbrösten i en kall stekpanna med salt i botten på pannan.
- Ställ stekpannan på spisen på högsta värme och stek dem gyllene på skinnsidan. Tillaga sedan ankan i ugnen på ca 110 grader, ankbrösten ska nå en innertemperatur på 58 grader.
- Blanda alla ingredienser till vinaigretten.
- Strimla grönsakerna tunt till salladen. Alla grönsaker ska vara råa förutom spetskålen som du blancherar ca 2 minuter och sedan kyler ner.
- Skär pomelo i bitar.
- Strimla purjolöken tunt och fritera gyllene.
- Skiva ankan tunt och krydda med salt och peppar.
- Lägg kål i botten på tallriken och sedan anka.
- Toppa med vinaigretten, sallad, pomelo och den krispiga purjolöken.