Kringlor
Kringlor
7 ingredienser
1 h
Hildas recept på kringlor är ett måste att testa inför jul!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 200 g smör, kallt
- 3 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl grädde
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
- pärlsocker
- ev sötmandel, hackad
Gör så här
- Skär smöret i kuber.
- Lägg smöret i en matberedare och tillsätt övriga ingredienser. Mixa snabbt till en ojämn deg, mixa inte för länge. Det får gärna vara några smörbitar kvar.
- Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg för hand.
- Plasta degen och låt vila i kyl i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Vispa ägg i en skål och lägg pärlsocker (och ev. hackad mandel) i en annan.
- Dela degen i lika stora delar, ca 14–16 delar. Knåda inte degen för mycket utan rulla ut till avlånga remsor. Mjöla då och då för att lätt kunna forma till en kringla.
- Doppa kringlan i ägg och sedan pärlsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen tills de har fått gyllene färg, ca 6–8 minuter.
- Låt kringlorna svalna helt på plåten.