Krämigt god chokladcheesecake

Krämigt god chokladcheesecake
Foto: Nick's / Marja Folcke

Krämigt god chokladcheesecake

11 ingredienser

40 min

Det här en en cheesecake för riktiga chokladälskare! Krämig och perfekt fika som aldrig slår fel. Dessutom är den sockerfri, visst låter det lite för bra för att vara sant?

Receptförfattare: Marja Folcke

Tips! Fyrdubbla alla ingredienser och förläng gräddningstiden något för en 24-cm springform.

Tips
Nicks produkter

Tips

Baka sockerfritt med Nick's Use like sugar!

Ingredienser

portioner

Botten

  • 25 g smör
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk Nick's Chocodrink
  • 1 msk Nick's Use like sugar

Chokladfyllning

  • 1 ägg
  • 80 g mascarpone
  • 60 g Nick's Milk Chocolate
  • 1 msk Nick's Chocodrink
  • 1 msk Nick's Use like sugar

Garnering

  • färska hallon

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en liten springform (12 cm i diameter) och tryck ut degen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Chokladfyllning

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman ägg och mascarpone. Tillsätt smält choklad, Chocodrink och extra sötning och mixa tills allt blandat sig. Fördela över bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.