I samarbete med Nick's

Krämigt god chokladcheesecake

10 röster
40 min
4

Det här en en cheesecake för riktiga chokladälskare! Krämig och perfekt fika som aldrig slår fel. Dessutom är den sockerfri, visst låter det lite för bra för att vara sant?

Receptförfattare: Marja Folcke

Tips! Fyrdubbla alla ingredienser och förläng gräddningstiden något för en 24-cm springform.

Visa mer
40 min
4

Du behöver

Botten

  • 25 g smör
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk Nick's Chocodrink
  • 1 msk Nick's Use like sugar

Chokladfyllning

  • 1 ägg
  • 80 g mascarpone
  • 60 g Nick's Milk Chocolate
  • 1 msk Nick's Chocodrink
  • 1 msk Nick's Use like sugar

Garnering

  • färska hallon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en liten springform (12 cm i diameter) och tryck ut degen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Chokladfyllning
    Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman ägg och mascarpone. Tillsätt smält choklad, Chocodrink och extra sötning och mixa tills allt blandat sig. Fördela över bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...