Krämig varm choklad med apelsin

koket.se
Krämig varm choklad med apelsin
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Krämig varm choklad med apelsin

7 ingredienser

20 m

Den här chokladdrycken är något utöver det vanliga! Den är extra krämig och med smak av apelsin blir den även extra julig.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 60 g mörk choklad
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 0,5 apelsin (ekologisk)
  • grädde, lättvispad
  • ev kakao (till dekoration)

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Mät upp 1,5 dl av mjölken och den finhackade chokladen i en kastrull.
  3. Värm på låg värme under omrörning tills chokladen smält.
  4. Blanda resterande 1,5 dl mjölk med strösocker och majsstärkelse i en skål och häll sedan ner i kastrullen.
  5. Riv ner apelsinskalet och rör tills chokladen blivit varm och tjocknat något (den får inte koka).
  6. Sila chokladen från apelsinskalet och häll upp den i muggar. Servera med lättvispad grädde och pudra eventuellt över lite kakao.