Krämig varm choklad med apelsin
Krämig varm choklad med apelsin
7 ingredienser
20 m
Den här chokladdrycken är något utöver det vanliga! Den är extra krämig och med smak av apelsin blir den även extra julig.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 60 g mörk choklad
- 3 dl mjölk
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk majsstärkelse
- 0,5 apelsin (ekologisk)
- grädde, lättvispad
- ev kakao (till dekoration)
Gör så här
- Hacka chokladen fint.
- Mät upp 1,5 dl av mjölken och den finhackade chokladen i en kastrull.
- Värm på låg värme under omrörning tills chokladen smält.
- Blanda resterande 1,5 dl mjölk med strösocker och majsstärkelse i en skål och häll sedan ner i kastrullen.
- Riv ner apelsinskalet och rör tills chokladen blivit varm och tjocknat något (den får inte koka).
- Sila chokladen från apelsinskalet och häll upp den i muggar. Servera med lättvispad grädde och pudra eventuellt över lite kakao.