Krämig tagliatelle med mynta, ärtor och pancetta

Krämig tagliatelle med mynta, ärtor och pancetta
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig tagliatelle med mynta, ärtor och pancetta

9 ingredienser

20 m

”Den här pastan åt jag på en semester i Rom på en liten charmig restaurang, jag blev helt kär och antecknade allt som den innehöll för att kunna återskapa rätten hemma. Den påminner mycket om en carbonara men är faktiskt ännu godare, jag vet att det låter märkligt med mynta, men det passar helt perfekt!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle (eller vilken pasta du vill)
  • salt
  • 150 g pancetta (eller bacon, välj bra kvalité)
  • 10 stjälkar färsk mynta
  • 2,5 dl frysta ärtor
  • 100 g pecorinoost
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2,5 dl kokvatten från pastan
  • svartpeppar, nymalen
  • grönsallad (t.ex. rucola, mâche, babyspenat)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten.
  2. Stek pancetta eller baconen knaprig i en stor stekpanna, låt sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Finhacka myntabladen.
  4. Ta fram ärtorna från frysen och riv osten.
  5. Lägg tillbaka baconen i pannan, häll på crème fraiche och vatten från pastan.
  6. Rör om och tillsätt ärtorna och mynta. När ärtorna har tinat så lägg i pastan och osten i pannan med såsen.
  7. Rör om ordentligt och servera genast med lite svartpeppar och gärna en sallad.