Krämig sweet chilikyckling med ris
Krämig sweet chilikyckling med ris
18 ingredienser
40 min
En rätt som alltid tas emot med jubel hemma i Catarinas familj. Servera gratängen med nykokt ris och en god grönsallad med härlig dressing av mangovinäger och olivolja. Så gott!
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- ca 500 g kycklinginnerfilé
- 8-10 champinjoner, fint skurna
- 1 röd paprika, finstrimlad
- 1 gul paprika, finstrimlad
- smör, att steka i
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl sweet chilisås
- 4 port basmatiris
- färsk timjan, garnering
- sambal oelek
Grönsallad
- 1 förp salladsmix
- 250 g körsbärstomater
- 1 gurka
- 1 avokado
Salladsdressing
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk vinäger, gärna med mangosmak
- salt
- peppar, nymalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i en torr panna tills all vätska dunstat bort. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Lägg dem i pannan med en klick smör och stek tills de mjuknar. Vänd i champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra kycklinginnerfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna hastigt tills de fått färg runt om. Lägg sedan över i en ugnssäker form.
- Lägg champinjon- och paprikafräset över kycklingen i formen.
- Vispa grädden lite för hand med handvisp så att den blir aningens tjockare och lite lätt fluffig, vispa inte för länge så att den blir tjock.
- Vispa sedan i sweet chilisås och fortsätt vispa. När grädden känns lite halvtjock, alltså aningens trögflytande är den bra.
- Häll grädden över kycklingen så att allt täcks.
- Ställ in i mitten av ugnen tills såsen bubblat upp och blivit gyllene, ca 20-25 minuter.
- Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i minde bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar.
- Vispa ihop olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
- Blanda tomater, gurka och avokado med salladen. Ringla över dressingen.
- Servera kycklinggratängen med ris och sallad. Bjud med sambal oelek om du vill ha mer hetta.