En rätt som alltid tas emot med jubel hemma i Catarinas familj. Servera gratängen med nykokt ris och en god grönsallad med härlig dressing av mangovinäger och olivolja. Så gott!
Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i en torr panna tills all vätska dunstat bort. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.
Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Lägg dem i pannan med en klick smör och stek tills de mjuknar. Vänd i champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklinginnerfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna hastigt tills de fått färg runt om. Lägg sedan över i en ugnssäker form.
Lägg champinjon- och paprikafräset över kycklingen i formen.
Vispa grädden lite för hand med handvisp så att den blir aningens tjockare och lite lätt fluffig, vispa inte för länge så att den blir tjock.
Vispa sedan i sweet chilisås och fortsätt vispa. När grädden känns lite halvtjock, alltså aningens trögflytande är den bra.
Häll grädden över kycklingen så att allt täcks.
Ställ in i mitten av ugnen tills såsen bubblat upp och blivit gyllene, ca 20-25 minuter.
Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i minde bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar.
Vispa ihop olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Blanda tomater, gurka och avokado med salladen. Ringla över dressingen.
Servera kycklinggratängen med ris och sallad. Bjud med sambal oelek om du vill ha mer hetta.