Krämig snabb tomatpasta
Krämig snabb tomatpasta
13 ingredienser
30 m
Den här krämiga tomatpastan svänger du ihop på nolltid och kan lätt bli en ny vardagsfavorit!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 2-3 msk tomatpuré
- 400 g konserverade körsbärstomater, i burk
- 1 dl vatten
- 4 msk olivolja
- 1 dl grädde (valfri sort)
- salt
- peppar
- parmesanost, riven
- basilika, till garnering
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök.
- Stek lök och vitlök i olivolja tills de blivit lite mjuka.
- Tillsätt chiliflakes och tomatpuré, stek lite till.
- Tillsätt tomaterna och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt koka ihop utan lock i ca 15 minuter.
- Häll i grädden och koka lite till.
- Koka spagettin ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Ta upp spagettin och låt den sedan koka klart i tomatsåsen. Tillsätt även några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.
- Servera med basilika och parmesan.