Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

5

10 steg att laga

11 ingredienser

30 m

"Kommer här med ett supergott och snabbt middagstips. Den här krämiga pastan lagar du på en halvtimme!" /Jenny Finn

Ingredienser

portioner4 - 5 portioner
  • tagliatelle (eller spaghetti)
  • 200 g champinjoner, färska
  • 1 rödlök (stor)
  • 400 g lövbiff
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kött)
  • 150 g gorgonzolaost
  • persilja

Gör så här

  1. Koka pastan al dente.
  2. Skiva champinjoner, klyfta rödlöken i stora klyftor och strimla lövbiffen.
  3. Stek de skivade champinjonerna och lägg åt sidan.
  4. Stek lövbiffen, salta och peppra. Lägg i rödlöken och låt den steka med på slutet. Lägg i champinjonerna.
  5. Tillsätt grädde, buljongtärning och smula ner gorgonzolan.
  6. Låt puttra ihop tills osten smält och allt blivit riktigt krämigt.
  7. Häll i pastan och blanda ihop.
  8. Strössla över färsk persilja.
  9. Servera med en god sallad eller som jag, mozzarella och tomater samt sparris.
  10. Smaklig spis!
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer