Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

11 ingredienser

30 m

"Kommer här med ett supergott och snabbt middagstips. Den här krämiga pastan lagar du på en halvtimme!" /Jenny Finn

Ingredienser

portioner
  • tagliatelle (eller spaghetti)
  • 200 g champinjoner, färska
  • 1 rödlök (stor)
  • 400 g lövbiff
  • smör (att steka i)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kött)
  • 150 g gorgonzolaost
  • persilja

Gör så här

  1. Koka pastan al dente.
  2. Skiva champinjoner, klyfta rödlöken i stora klyftor och strimla lövbiffen.
  3. Stek de skivade champinjonerna och lägg åt sidan.
  4. Stek lövbiffen, salta och peppra. Lägg i rödlöken och låt den steka med på slutet. Lägg i champinjonerna.
  5. Tillsätt grädde, buljongtärning och smula ner gorgonzolan.
  6. Låt puttra ihop tills osten smält och allt blivit riktigt krämigt.
  7. Häll i pastan och blanda ihop.
  8. Strössla över färsk persilja.
  9. Servera med en god sallad eller som jag, mozzarella och tomater samt sparris.
  10. Smaklig spis!