Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola
Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola
11 ingredienser
30 m
"Kommer här med ett supergott och snabbt middagstips. Den här krämiga pastan lagar du på en halvtimme!" /Jenny Finn
Ingredienser
- tagliatelle (eller spaghetti)
- 200 g champinjoner, färska
- 1 rödlök (stor)
- 400 g lövbiff
- smör (att steka i)
- salt
- svartpeppar
- 4 dl grädde
- 1 buljongtärning (grönsak eller kött)
- 150 g gorgonzolaost
- persilja
Gör så här
- Koka pastan al dente.
- Skiva champinjoner, klyfta rödlöken i stora klyftor och strimla lövbiffen.
- Stek de skivade champinjonerna och lägg åt sidan.
- Stek lövbiffen, salta och peppra. Lägg i rödlöken och låt den steka med på slutet. Lägg i champinjonerna.
- Tillsätt grädde, buljongtärning och smula ner gorgonzolan.
- Låt puttra ihop tills osten smält och allt blivit riktigt krämigt.
- Häll i pastan och blanda ihop.
- Strössla över färsk persilja.
- Servera med en god sallad eller som jag, mozzarella och tomater samt sparris.
- Smaklig spis!