Krämig pasta med kikärtor och citron

44 röster
20 min
4
Krämig pasta med kikärtor och citron
Foto: TV4

Krämigt, gott och härligt, så beskriver Paolo den här superenkla rätten med få ingredienser som blir klar på 20 minuter. 

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 350 g pasta (t.ex penne)
  • 2 förp färdigkokta kikärtor (à 380 g)
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 citron, rivet skal + ev lite citronsaft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g ricotta, avrunnen
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 1,5 msk persilja, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta kikärterna i ca 5 minuter. Salta och peppra lite lätt. Skaka pannan under tillagningen så att de inte bränns vid.
  3. Lägg 3/4 av kikärtorna i skålen till en matberedare (eller mosa dem för hand med en gaffel) och kör dem med vitlök, olivolja och citronskal.
  4. Tillsätt sedan ricotta, parmesanost, persilja, salt, och peppar och kör blandningen ytterligare ett par varv.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av häll tillbaka pastan i kastrullen.
  6. Rör i lite olivolja och blanda sedan ner kikärtsblandningen. Smaka av med salt, peppar och ev lite citronsaft.
  7. Toppa portionerna med resterande kikärtor (1/4) och strö över lite grovmalen svartpeppar.
  8. Glöm inte att matsortera rester från vitlök och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga pasta. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...